Musicoteràpia

Què és la musicoteràpia?

 

Existeixen diverses definicions de musicoteràpia que expliquen clarament en què consisteix. L’Associació Internacional de Musicoteràpia defineix a la musicoteràpia de la següent manera:

“Musicoteràpia és la utilització de la música i / o dels seus elements (so, ritme, melodia i harmonia) per un Musicoterapeuta qualificat, amb un pacient o grup, en un procés destinat a facilitar i promoure comunicació, aprenentatge, mobilització, expressió, organització o altres objectius terapèutics rellevants, per tal d’assistir a les necessitats físiques, psíquiques, socials i cognitives.

La Musicoteràpia busca descobrir potencials i / o restituir funcions de l’individu perquè ell / a arribi a una millor organització intra i / o interpersonal i, conseqüentment, una millor qualitat de vida. A través de la prevenció i rehabilitació en un tractament. ”

L’Associació Catalana defineix la musicoteràpia de la següent manera:

És l’aplicació científica de l’art de la música i la dansa amb finalitat terapèutica i preventiva, per ajudar a augmentar i restablir la salut mental i física de l’ésser humà, mitjançant l’acció del professional musicoterapeuta.

És una professió de l’àmbit sanitari. Humanística i creativa perquè actua sobre les emocions, la creativitat, els valors humans, etc. Pertany al grup de les teràpies creatives juntament amb la dansa teràpia, l’art teràpia, la poesia teràpia i el psicodrama.

La musicoterapeuta Gabriela Guaglione defineix a la musicoteràpia com:

Podem començar definint a la Musicoteràpia com: Una teràpia no verbal, que utilitza la base córporo sonor musical com a mitjà o element clau en el seu abordatge, que tendeix a obrir canals de comunicació, aconseguint a través dels mateixos un procés de creixement, el qual afavoreix l’adaptació social i optimitza la qualitat de vida.

El musicoterapeuta no només utilitza la música per escoltar-la i gaudir-la, sinó que utilitza els seus components (melodia, harmonia, ritme, lletra …), el cos, el silenci i diverses tècniques i recursos per abordar a les persones o grups, segons les seves necessitats.

Per a poder oferir-vos les sessions més adequades a la vostra necessitat us oferim:

No se admiten más comentarios